2014年9月7日 星期日

為盛夏消消暑

小妹又有幸可以收Glamabox 8月盒子呀!藍色既盒子,好似為小妹今個夏日消消暑打打氣!

8月盒子原來以盛夏派對為題,一於就等小妹睇下有D咩產品啦!

WOW!Sexy Lady,My Favourite!小妹講緊既咪係以40年代百老匯歌舞女郎為包裝圖案的Glamourflage Vera Vamp 亮白身體潤膚霜同Raunchy Rosie 滋潤護手霜~


個packing真係好靚,靚到令小妹完全唔想剪爛個包裝呀!HAHA!


小妹首先試左 Vera Vamp 亮白身體潤膚霜 原來潤膚霜蘊含微細的雲母粒子及維他命E成分,可以亮白肌膚、去除暗啞及淡化身上的印痕,仲有其他保濕成分,為肌膚隔水份流失同時深層保濕。

用後感:塗上後好似有一層BlingBling既閃粉係肌膚上面,而且好滑,小妹去Clubbing用就啱,一定可以吸引到好多人~~

另外,一樣係 Raunchy Rosie滋潤護手霜 。原來入面含有豐富澳洲堅果油、維他命E、金盞花及蘆薈精華萃取等,可以滋潤肌膚、美白保護手部及抵抗紫外線的侵害,令雙手柔滑細緻。

用後感:打開時聞到好香既花香,好Fresh呀!用完都唔會有笠黏黏既感覺,好清爽!


Er...發現有件好Cute泡泡造型既包裝wo!!!


原來係Faith in Face 奇幻綿花糖 Egg White Whip Cleansing Foam!!

Cleansing Foam以蛋清作為主要成份,可以有助徹底清潔肌膚,並驅走藏於毛孔內的隱閉污垢和殘餘物,同時鎖水補水


用後感:D泡泡係面上面按摩好舒服呀~用水沖洗之後唔似一般洗面液咁乾,而係潤同滑~

小小Tips:因為小妹第一次用既時候唔知分量,所以用左好多Cleansing Foam,整左太多泡泡出黎,後來用上面個圖既分量加少少水不停係掌心擦,就會有好多泡泡。

Oh!發現小妹一直好想試既選用100%天然珍珠末製成的JHB納米珍珠末生物纖維面膜呀!


珍珠粉末經納米技術處理比人體毛孔更微細四倍,能有效直接滲入皮膚,達至美白去斑及對抗皮膚老化。而且面膜利用納米技術配以發酵和熟化椰子精華精製而成比一般面膜質感不同,而且更能吸附多20倍美白精華。

面膜仲係密合肌膚紋理能緊貼皮膚而不輕易脫落,再以百里香作天然防腐配方並加入活性Nectapure,符合 Eco-Cert 歐盟有機認證標準,高效抗氧及修復肌膚。


用後感:敷係面上既時間跳跳紮紮面膜真係唔會滑落呀!而且好貼面,面膜Size剛剛好對於面大又長既小妹都Fit Size!

8月盒子入面仲有PICO OK既Booster Mask 同 White Scale~

Booster Mask是由來自波多黎各的阿爾法熊果苷及維他命E等簡單又天然成份組成,加上Booster技術,令Mask既精華可以深入肌膚底層,激褪毛孔中的黑色素,更能讓皮膚變得緊緻有彈性,達致美白補水收毛孔的效果。

而White Scale採用瑞士水荷葉芽精華提取物,具高效的抗氧化成份,可以防止皮膚黑色素,淨化肌膚毒素,令肌膚嫩白透徹。


用後感: 用過PICO OK Booster Mask敷完一晚,真係有明顯變白,而且面部好似好彈~

8月盒子入面仲有可以保濕既Libote櫻潤水感保濕面霜~


以溫泉水及櫻花等多種天然植物中萃取其精華而製成的溫和天然護膚品,有效為肌膚提供營養及鎖緊水份。仲有獨特的超細膠原微粒,迅速地滲入肌膚的真皮層,動肌膚自我修復的能力,有助延緩、減輕細紋的出現。

用後感:面霜係面上形成水珠,好快就為肌膚補水,而水珠滲入肌膚後,面上好似有一層脂質保護肌膚,成晚係冷氣房入面都唔會搞到皮膚好乾!

因為夏天小妹晚晚都開冷氣瞓,所以都好重視身體保濕,盒子入面Minerals Aromatics死海芳白潤膚液就啱用!


蘊含豐富死海礦物及金盞花油,質地輕盈,能迅速吸收,有效滋潤肌膚,補充水分和營養,同時阻隔紫外線UVA-UVB的侵害,清新香氣並不會與其他香水生混濁,全日倍感清爽舒適。

用後感:好清爽但不失滋潤,而且唔會太香,日夜用都好適合!

有香味既唔少得Skin & CO既松露金護理精華液~
精華液是用松露研發出來的新配方,有助分解粗糙皮膚,淡化細紋和皺紋,令肌膚倍顯光滑,飽滿緊緻,映出迷人的光澤,創造一個健康年輕的膚色。

用後感:真係有好香松露味道,好Sweet!而且精華好滋潤,但真係唔可以係眼同附近塗抹,因為太滋潤,令附近肌膚好易出粒粒~

盒子入面仲有韓國有名品牌SharaShara~

原來入面有3件不同的產品,分別係奢拿貴嫻韓方面霜含韓方和藥草成分,有助護理受損肌膚,為肌膚帶來彈性田園格純正亮白自然BB霜有優異的遮瑕能力能營造出無瑕的自然肌膚

,日本檜木溫泉舒敏面霜高濃度營養,能給予肌膚活力


用後感: 奢拿貴嫻韓方面霜既面霜塗上後,皮膚好光滑,唔算太笠黏黏!算不錯!
BB霜都好輕薄,可以打造到裸妝效果~

最後就有Aubrey Organics GPB蛋白平衡洗髮露,生物素修護護髮乳,SPF15防護補濕霜同沙棘果保濕乳液。

GPB蛋白平衡洗髮露蘊含豐富營養成分有效滋潤髮質,加上兩種蛋白成分為髮絲補充水分及能量,令秀髮更順滑易梳,重現健康光采。生物素修復護髮乳能更新及補充頭髮營養,豐富的營養配方有助改善薄弱及受損髮絲,加以水合物刺激頭皮,讓秀髮重現豐盈彈性。

SPF 15防護補濕霜以防禦UVAUVB的氧化鋅為基礎,全日保護所有類型肌膚。蘊含黃金海藻,能緊緻肌膚並使其免受抗氧化傷害。同時含有機藍綠藻,有助排毒養顏及更新肌膚。以有機乳木果和荷荷巴油作為平衡保濕配方,能完美地阻擋環境帶來的傷害。

沙棘果保濕乳液既柔滑又保濕,尤其適合乾性皮膚。蘊含具豐富抗氧化能力的沙棘油及持久性高的維他命C──Ester-C®,能滋潤肌膚及保護其免受自由基傷害,有效恢復肌膚的自然水分平衡。



用後感:洗髮露同護髮乳一齊用,頭髮好滑好順~

想知道多D關於Glamabox盒子資料,可以Click入www.hk.glamaclub.com/glamabox

文章介紹為個人喜好發用後心得,不同人士各有喜好,膚質亦各有不同~
文中產品成分轉載自www.hk.glamaclub.com/glamabox

小妹仲有其他Blog,歡迎大家去睇~